CC Höganäs Kakel/Klinker Area Stone Antracit Rettif halvmatt 495x495x10

650 kr / m2 4-9 arbetsdagar

Det stora plattorna har blivit ännu större. Serien Area Stone ger dig möjligheten att kombinera din egen elegans. Serie Area Stone finns i fyra färger och tre format (495x495, 246x495 samt 122x495mm). Plattan är lämplig för golvvärme och är även frostbeständig.
 
CC Höganäs är en av Sveriges ledande leverantörer av kakel och klinkers. Med en lång och stolt tradition som sträcker sig ända tillbaka till 1886 har de ständigt jobbat med att utveckla både de keramiska plattorna och deras system av fäst och fog. CC Höganäs anrika produktion har länge varit synonymt med hög kvalitet och estetik. Mycket tack vare att de själva står för hela kedjan – från design och produktutveckling till färdig produkt.

Det är något speciellt med kakel och klinkers då det är vackert, tåligt, tidlöst och lättstädat. Vi hoppas du ska hitta det du söker och mycket annat. Låt dig väl inspireras. Det är det som är sann kakelglädje.

Mått / platta
Finns i tre storlekar, du väljer önskad storlek i rullningslisten ovan.
495 x 495 x 10 mm,
495 x 246 x 10 mm,
495 x 122 x 10 mm.

Material
Keramik

Yta
Halvmatt

Färg
Finns i flera färger. Du väljer önskad färg i rullningslisten ovan.

Antal
plattor / m2
122 x 495 x 10mm  = 16 st
122 x 495 x 10 mm  =  8 st
122 x 495 x 10 mm  =  4 st

Hur mycket kakel behöver jag?
Mät upp dina ytor noggrant för att få fram åtgången av både plattor, fästmassor och fogbruk. Ta reda på det exakta formatet på de plattor du skall använda. Lägg till 2-3 mm fog för kakelplattor (4-6 mm för klinkerplattor) så får du fram antalet skift i bredd och höjd/längd. När du räknat ut åtgången, lägg på ca 5% som säkerhetsmarginal.

Hur levereras mitt kakel?

Kaklet körs hem till din tomtgräns fraktfritt, eller till din port om du bor i lägenhet. Vi telefonaviserar innan levererans för att hitta en tid som passar dig.

Skötselråd
När du har investerat i ett exklusivt kakel vill du självklart att det alltid ska vara lika vackert. Att rengöra kakel och klinkerplattor från CC Höganäs är ett enkelt jobb. Dessutom är det roligt att se hur plattorna är lika fina, trots att åren går. Du finner en guide till att ta hand ditt kakel under "Länk till pruduktblad" nedan.


Belastning

   Frostbeständiga
   Kan användas på bl a fasader, altaner, uterum, yttertrappor och entréer.

   Golvvärme
   Plattor lämpliga för golvvärme.

   Vägg, lätt slitage
   Plattorna kan användas på vägg i t ex badrum, duschar, toaletter etc.

   Vägg, hårt slitage
   Plattorna kan användas på vägg där det finns extra höga krav på rengörbarhet och hållfasthet.

   Golv, lätt slitage
   Plattor för golv med mycket lätt slitage, företrädesvis "barfotagolv" typ toalett, badrum och bastu.

   Golv, gångtrafik
   För golv i lokaler med intensiv gångtrafik och i offentliga utrymmen.